Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
SIS  S.a.
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Sistem computerizat integrat pentru managementul cladirii
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Un Building Management System (BMS) este un sistem computerizat care realizeaza monitorizarea si controlul echipamentelor mecanice si electrice (climatizare, iluminat, incendiu, control acces, energie electrica, etc.) dintr-o cladire.

Toate centrele moderne de afaceri sau comerciale functioneaza pe baza unei solutii de BMS, ce are ca scop atat reducerea costurilor la energia electrica, costurilor de administrare, cat si simplificarea procesului de management al cladirii, siguranta si confortul sporit.

In cladirea inteligenta, prin implementarea unei solutii de BMS se faciliteaza managementul, integrarea si controlul:
• sistemelor HVAC (sisteme de incalzire, ventilatie si aer conditionat, inclusiv aplicatii in termoficare),
• sistemelor de iluminat,
• sistemelor de securitate - (control acces, monitorizarea si inregistrarea camerelor mobile si fixe de inalta rezolutie cu circuit inchis, sisteme antiefractie, protectie perimetrala),
• sisteme de detectie incendiu.

Implementarea unui sistem BMS aduce avantaje multiple. Integrarea tuturor instalatiilor din cladire printr-un sistem computerizat si aducerea tuturor informatiilor pe un singur calculator, ofera in permanenta, o imagine de ansamblu a intregii cladiri si un management facil. Se realizeaza, de asemenea si o crestere o securitatii imobilului prin utilizarea unor sisteme avansate de control al accesului, detectare si alarmare la incendiu si efractie, corelarea intre sistemul de evacuare al fumului si sistemul HVAC al cladirii. Un alt avantaj al unui astfel de sistem il reprezinta reducerea consumului energetic al imobilului prin supervizarea tuturor consumatorilor.

Flexibila din punct de vedere al structurii, solutia BMS poate fi configurata pentru orice regim de functionare, cu scenarii prestabilite, iar o extindere ulterioara poate fi efectuata foarte usor.
Din Gura in Gura